2018/07/11

Just tänään 11.7

4:15 Herätyskello soi, ja herään yllättävän väsyneenä. Tähän mennessä aamuherätykset (vai pitäisikö sanoa yöherätykset) ovat sujuneet paremmin kuin olisin osannut kuvitellakaan, eikä yhtenäkään aamuna ole ärsyttänyt herätä ja lähteä töihin.

4:30 Olen valmis lähtöön, ja pyöräilen ensimmäiselle siivouskohteelle, jossa valitsen uuden podcastin kuunneltavaksi. Tällä kertaa jotain jonka aiheena on häät. Tykkään kuunnella asiallista keskustelua aiheesta kun aiheesta, mutta mikään ei ota minua enempää kupoliin kuin sellaisen podcastin kuunteleminen, jossa ihmiset räkättävät keskenään omille surkeille sisäpiirivitseilleen tai jos juttujen taso on 15-vuotiaiden poikien luokkaa. Viimeinen asia mitä haluan on, että tunnen jo valmiiksi yksin ollessani oloni yksinäiseksi vain kuuntelemalla muiden sisäpiirijuttuja.


8:00 Työpäivää on mennyt jo useampi tunti, ja kohteet vaihtuvat sitä mukaa mitä ehdin niitä siivota. Fiilis paranee sitä mukaa kun aamun kankeus häviää, muita ihmisiä alkaa ilmestyä näkyville ja päivän siivouskohteet vähenevät yksi kerrallaan. Sen sijaan hiki kyllä virtaa, ja melkein nolottaa mennä kahta metriä lähemmäs muita ihmisiä, sillä arvelen olevani aika kuvottava ilmestys likaisine hiuksineni ja hikisine vaatteineni. En malta odottaa, että pääsen suihkuun.

12:00 Aamun työt alkavat olla tehtynä, ja siirryn kotiin suihkuun ja lounaalle. Seuraa pitää Gossip girlin viides tuottari, jota tuijotan ajattelematta yhtään mitään.

13:00 Vihdoin saan itseni ylös sohvalta, ja lähden käyttämään koiraa lenkillä. Sää on aivan upea, ja nautin kävelylenkistä täysin siemauksin. Poikkean normaalilta reitiltämme joen rantaan, jossa koirani kahlailee ja metsästää keppejä. Voi kun elämä on kivaa.

14:00 Kotiin tultuani iskee tavalliseen tapaan aivan kauhea väsy. Silmät eivät meinaa pysyä auki, ja ajattelen, että annan itselleni tämän kerran luvan nukkua hetken päivällä. 

15:00 Herään, ja huomaan nukkumisen olleen virhe: olo on vielä entistäkin väsyneempi ja olen huonotuulinen. Miten en voi ikinä oppia? Päivällä väsymys selätetään tekemällä jotain, eikä missään nimessä päiväunilla. Tyhmä minä. Syön välipalaa, ja lähden avomieheni kanssa käymään pankkiin. Edelleen huonotuulisena.


16:30 Pankissa ja apteekissa käynnin sekä torikahviovisiitin jälkeen suuntaan taas töihin, jossa kuluu helposti seuraavat pari tuntia. Onneksi kesällä ihmisiä on paljon lomilla, ja muutenkin sisälle kantautuu paljon vähemmän roskaa, kiviä ja hiekkaa, mikä nopeuttaa omaa työtäni huomattavasti. 

18:00 Olen taas kotona, ja huomaan pian unohtaneeni palauttaa kirjastonkirjan, joka minun oli tarkoitus palauttaa aiemmin päivällä. Lähden kävellen kirjastoon, sillä sää on niin mahtava, että siitä täytyy ottaa kaikki irti. Kävellessäni katselen vastaantulevia ihmisiä ja keskustan hulinaa, ja olen jotenkin tosi onnellinen.

18:30 Löydän läppärini, ja alan naputella tätä postausta. Onnistuin eilen poistamaan vahingossa yhden viime kuun postauksen, ja sitä v********* määrää on vaikea edes kuvailla. Siispä päätän kirjoittaa täysin turhan tekstin omasta päivästäni, jota edes minä itse en jaksaisi lukea. Huomenna tiedossa on aikainen herätys kuten aina, ja yritän tsempata itseäni. Onneksi kohta on taas viikonloppu,  ja mikä parasta, Ilosaarirock. Ja ihmisiä.  Yksin oleminen alkaa ottaa pannuun.

2 kommenttia:

  1. Miusta on kyl kiva lukkee tällaisia :) Ai sie tykkäät kans Gossip girlistä? Mie oon kattonu kaikki kaudet monet kerrat :D

    VastaaPoista
  2. No hyvä että joku tykkää! Ja kyllä, oon katsonut kaikki kaudet vaikka kuinka monta kertaa, ja nyt taas tylsyyksissäni aloin katsoa uudestaan. Pitäisiköhän löytää joku uusi sarja vaihteeksi? :D

    VastaaPoista