Bataattikeittoa maistoin ensimmäisen kerran vasta lukioiässä, ja nopeasti siitä tuli yksi lempparikeitoistani. Pehmeää, hieman makeaa ja helposti mausteilla muokattavissa. Nyt kesällä keitot ovat vaihtuneet usein salaatteihin, mutta tänään innostuin pitkästä aikaa ostamaan kaupasta keittoainekset ja kokkailemaan ah, niin hyvää keittoa. Tässäpä teille siis resepti, jolla valmistin tämänpäiväisen lounaani.
Bataattikeitto 4:lle
8 dl vettä
1 iso bataatti
1 iso peruna
2 porkkanaa
kasvisliemikuutio
1 prk Plantin kaurakermaa
mustapippuria
chiliä
1. Kuori ja pilko perunat, bataatti, sipuli ja porkkanat, ja lisää kasvikset kiehuvaan veteen.
2. Lisää veteen kasvisliemikuutio, ja keitä noin puoli tuntia.
3. Kun kasvikset ovat kypsiä, soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kaurakerma.
4. Lisää mausteet oman maun mukaan ja nauti!
Vinkki vitonen: Bataattikeittoon saa helposti eri makuja vaihtamalla kaurakerman tavalliseen tai maustettuun kermaan, tai kookoskermaan. Muita mausteita voi myös lisäillä oman maun mukaan, ja keiton päälle voi laittaa esimerkiksi turkkilaista jugurttia, tuoreita yrttejä tai siemeniä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti