2018/01/24

Tammikuun suosikit

Tässä olisi mun kuukauden suosikit, jotka haluan jakaa teillekin. Nämä suosikit ovat olleen kovassa käytössä, uusia kivoja tuttavuuksia tai muuten vain jokapäiväisiä käytössä olleita juttuja menneen kuukauden aikana.

Aamupuuro vadelmilla ja pähkinöillä
En ole koskaan oppinut syömään aamulla lämmintä ruokaa, ja puurot ovat olleet enemmänkin päiväruokaa. Nyt olen löytänyt kuitenkin Fazerin ALKU-puurot, jotka valmistuvat ehkä minuutissa, ja ne voi tehdä suoraan lautaselle. Vähän kun laittaa vielä jäisiä marjoja ja pähkinöitä sekaan niin kyllä maistuu!


Bonne-omenasose
Jos jatketaan vielä ruokalinjalla, niin täytyy mainita tämä omenasose. Sopii sellaisenaan, puuron sekaan, jälkiruokiin, jogurtin tai rahkan kanssa, tai oikeastaan melkein mihin vain. Älyttömän kätevä ja hyvä, eikä mitään lisättyä. Kokeilin aiemmin vastaavaa mangon makuisena, mutta en ollut suuri fani. Kannatti kuitenkin antaa tälle omenasoseelle mahdollisuus, sillä nykyään se löytää tiensä lähes jokaiseen ruokaani.


Pilli
Sijaisuuksia tehdessä oma pilli on aivan ehdoton. Olen joutunut liian monta kertaa huutamaan kurkku suorana välitunnin loppuessa välkkä loppuu kaikki sisälleeeee välkkä loppuuuu vain siksi, että kaikilla opettajilla on yleensä omansa, ja sijaisena saa sitten huutaa oppilaat sisälle. Siksi repussani kulkee nykyään AINA ihan ihka oma pilli, joka on pelastanut minut ehkä miljoona kertaa. Toimii erinomaisesti äänensäästäjänä myös liikkatunteja pitäessä. 


Turtleneck -paidat
Turtleneck-paidat (ja kaikki lämpimät neuleet) ovat olleet kovassa käytössä erityisesti talviaikaan, johtuen niiden lämmöstä ja mukavuudesta. En ole aiemmin käyttänyt kovinkaan paljoa tämän tyyppisiä paitoja, mutta olen nyt aivan ihastunut.


Tove Janssonin sitaattikirja
Sain joululahjaksi lahjakortin Suomalaiseen kirjakauppaan, ja totta kai minun täytyi heti käydä katsomassa, mitä sieltä löytyisi. Aikani kierreltyäni (ja aikomuksenani ostaa vaikka sun mitä turhaa) käteeni eksyi tämä kirja, ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Sivuja tässä on kiitettävän verran, joten lukeminen ei lopu onneksi ihan heti, vaan saan nauttia vielä monta monituista viikkoa tästä ihanuudesta. Parhautta.


Syke
Viimeisenä uusin sarjalöytö (koska minullahan ei ole elämää). Etsin taas uutta sarjaa katsottavaksi, ja päädyin aloittamaan Yle Areenasta löytyvän Syke-sarjan, joka on ollut ilmeisesti aika suosittu. Katson hyvin harvoin suomalaisia sarjoja, mutta tähän jäin koukkuun. Harmi, että Areenasta löytyi vain kaksi tuottaria. Mistäköhän löytäisin ne loput ilman että tarvitsisi maksaa mitään?


2 kommenttia: