2018/02/15

Wadi Rumin autiomaassa

Tänään vietettiin päivä Wadi Rumin autiomaassa. Aqabasta on Wadi Rumiin vain tunnin ajomatka, joten siellä on myös helppo käydä päiväseltään.  Alunperin pohdittiin, viitsitäänkö lähteä sinne ollenkaan, mutta onneksi päädyimme lähtemään. Aavikko oli aivan uskomattoman hieno, eivätkä kuvat tee oikeutta sen kauneudelle. Wadi Rumissa on kuvattu muun muassa Yksin Marsissa -elokuvaa, sillä aavikko muistuttaa pitkälti Marsin olosuhteita. 




Retkellämme beduiinit kuljettivat meitä jeepeillä ympäri aavikkoa, ja pysähdyttiin aina välillä kuvailemaan ja ihastelemaan maisemia. Paikallisopas sai meidät jopa juoksemaan paljain jaloin erään hiekkaharjanteen päälle. Siinä pääsi jopa sykkeetkin vähän nousemaan! Yhden pätkän halukkaat pääsivät ratsastamaan kameleilla, ja totta kai meidän täytyi koettaa. Olin kerennyt jo unohtaa, miten epämiellyttävää kamelilla ratsastaminen on. Epämiellyttävää mutta hauskaa. 





Illalla nautittiin beduiinileirin ruoasta ja tanssittiin yhdessä beduiinien ja muiden turistien kanssa. Nähtiin myös kaunis auringonlasku, ja pimeän tullen esiin tuli upea tähtitaivas. Keli oli onneksi juuri sopiva, ei tuullut paljoa ja oli pilvistä. Suomen pimeydestä Jordanian auringon alle tuleminen on aina pienoinen riski pikku ihoparalleni, jonka en millään haluaisi palavan. Pitkissä vaatteissa kulkeminen on myös huomattavasti mukavampaa hieman viileämmällä säällä. Huomenna vietetään vähän rauhallisempaa päivää, ja lauantaina lähdetään kohti Kuolluttamerta. Ai että, en malta odottaa.




2 kommenttia:

  1. vautsi tosi hienoja kuvia! tää oli mielenkiintoinen postaus ja muutenkin kivan oloinen blogi sulla <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäät! Päivän piristys :)

      Poista