2018/05/22

Haaveissa häämatka

Käytimme poikaystäväni kanssa viime viikonloppuna lähes koko kahden tunnin automatkan häämatkakohteen miettimiseen. Olemme pyöritelleet ajatusta kohteesta jo aiemminkin, mutta päätöstä ei ole syntynyt sen enempää aiemmin kuin nytkään. Lopulta yksittäisten kohteiden pohdinnan sijasta päädyimme napsimaan kokonaisia maanosia pois listaltamme, mutta sitä pidemmälle emme ole päässeet. Luulisi kohteen valinnan olevan helppo homma, mutta kun maailmassa on vaan ihan liian paljon paikkoja jonne mennä. Tässä olisi pientä mietintää siitä, minkälaisia erilaisia vaihtoehtoja olemme miettineet, omine hyvine ja huonoine puolineen.


Aloittakaamme perinteistäkin perinteisemmästä häälomasta: ranta, rentoutuminen, viiden tähden hotelli, hyvää ruokaa ja aikaa parisuhteelle. Kenties hieman snorklausta, hierontaa ja turistikaupoissa kiertelyä ajanvietteeksi. Kuulostaa ihanalta, eikö? Tiettyyn pisteeseen asti kyllä, mutta meidät tuntien edessä olisi kahden viikon mittainen massiivinen tylsistyminen. Rannalla tai hotellin uima-altaalla makoiluun jaksaa käyttää ehkä päivän. Tai pikemminkin puolikkaan sellaisen, jonka jälkeen ainakin tämä pää huutaa tekemistä ja jalat uusia paikkoja tutkittavaksi. Se, että perinteinen luksusrantaloma ei sovi meille parhaiten, ei tarkoita, etteikö siitä voisi ottaa vaikutteita. En pistäisi ollenkaan pahakseni viiden tähden hotellia ja erinomaista ruokaa, sekä mahdollisuutta makoilla rannalla.

Pohdimme vaihtoehtona myös lähes täysin luksusloman vastakohtaa, nimittäin reppureissaustyylillä esimerkiksi USA:n halki ajamista. Matkalla olisi paljon nähtävää, kokemista ja tekemistä, ja tylsää olisi enintään autossa istuminen. Mutta siinäpä se tuleekin, nimittäin autossa istuminen. Tämän tyyppinen road trip vaatii kivenkovat peppulihakset ja sitäkin kovemmat hermot. Jo muutaman tunnin ajomatkalla tämä vaihtoehto pyyhkiytyi pois listaltamme, sillä pahimmat riidat saamme aikaan juurikin autossa kummankin nalkuttaessa toisilleen ajotyylistä, turvallisuudesta tai muusta turhasta. Tämänkaltainen reissu on ehdottomasti listalla tulevaisuudessa, mutta häämatkana iso ei. Häämatka olkoon kuitenkin ainakin jossain määrin rentouttava ja rakkaudentäyteinen loma. Ei siis kiusata itseämme tahallaan.


Mikä olisi siis jotain näiden kahden väliltä, ja mistä sellaisen kohteen löytäisi? Matkalla haluaisimme olla ainakin muutaman viikon, joten kohteita voisi olla sopivasti valittuna vaikka kaksi tai kolmekin, ja silti rentoutuminen olisi taattu. Kenties neljän tai viiden tähden hotelleissa yöpymistä, mutta muutamassa eri maassa tai kaupungissa? Siten yhdistyisi ainakin jollain tavalla seikkailu ja luksus. Samoin tällä tavoin voisimme yhdistää kaupunki- ja rantaloman. Säätilan haluamme olevan selkeästi lämmin, ja matkalle lähdemme heti häiden jälkeen, joten jo se rajaa joitain kohteita pois laskuista. Alunperin ajattelimme lähtevämme Australiaan tai Uuteen-Seelantiin, mutta vuodenaika on siellä silloin huono (tai huono ja huono, mutta ei ehkä tarpeeksi lämmin) tähän tarkoitukseen. Euroopan jätimme myös pois laskuista, sillä se on jo osittain koluttu, ja sinne kerkeää myöhemminkin helposti. Jotkut Aasian maat vetävät puoleensa halpojen hintojensa puolesta, mutta toisaalta monia todella kiinnostavia paikkoja löytyy myös paljon esimerkiksi Etelä-Amerikasta. 

Toisin sanoen siis aivan mahdoton päätös. Tällä hetkellä olemme kallistuneet Etelä-Amerikan puoleen, mutta suunnitelmat kerkeävät muuttua ennen matkan varaamista varmasti vielä miljoona kertaa. Onneksi meillä on kummallakin suhteellisen samankaltainen käsitys siitä, minkälaisen loman haluamme. Vielä kun keksisi kohteen!

Kuvat lainattu pxhere.com

1 kommentti:

  1. Tarjoamme lainoja, joilla on alhainen korko 2% ja ilman luottotarkistusta, tarjoamme henkilökohtaista lainaa, velan konsolidaatiolainaa, liikepääomaa, yrityslainaa, koulutusta, kotilainaa ja teidän työsi meillä on hyvä kokemus. Ota meihin yhteyttä osoitteessa: hobelmanfinance@gmail.com. Luotto on avoin kaikille kansalaisuudesta riippumatta.

    Sähköposti: hobelmanfinance@gmail.com
    Verkkosivusto: https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/

    VastaaPoista