2018/06/30

365 päivää häihin

Havahduin eilen siihen, että häihimme on tasan vuosi. Tasan vuosi siihen, että sanomme tahdon, ja toivottavasti tahdotaan myös koko loppu elämämme. Vuoden päästä tänään olen vaimo, mikä kuulostaa edelleenkin erittäin oudolta, vaikka häitä ollaankin jo alettu suunnittelemaan. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana olen tottunut kuulemaan mitä erilaisempia nimityksiä suhteestani avomieheeni: tyttöystävä, tyttökaveri, emäntä, avovaimo, puoliso, kihlattu, eukko... Lista jatkuu loputtomiin. Ja by the way, vihaan isolla veellä useita noista edellämainituista nimityksistä. Kaikista kuvottavimpia en viitsinyt edes tähän kirjoittaa. On ihan mahtavaa, että voin olla vain vaimo, ja sillä selvä. Sama se on myös toisinpäin, sillä arastelen käyttää termiä mies puolisostani, sillä emme ole naimisissa. Sen sijaan valitsen aina tapauskohtaisesti, puhunko puolisosta, avomiehestä, poikaystävästä vai kenties jostain muusta. Jokainen näistä nimittäin antaa väkisinkin hieman erilaisen kuvan suhteestamme. Olen niin onnellinen, että vuoden kuluttua voin vihdoin puhua aviomiehestä, tai yksinkertaisesti vain miehestä. On mullakin suuret ongelmat!


Hääsuunnittelu etenee täysin aikataulussa, sillä eihän minulta voisi varmaan muuta odottaakaan. Ja uskokaa tai älkää, myös avomieheni osallistuu suunnitteluun välillä jopa mielellään, vaikka antaakin vastuun pitkälti minulle. Ja sehän sopii, sillä toisin kuin minulla, hänen kiinnostuksen kohteenaan ei taida olla kukkien sommittelu, lautasliinojen värit tai hääkutsujen koukerot. Häät siintävät vuoden päässä, ja tähän mennessä to do -lista on jo hieman lyhentynyt. Isot linjat on vedetty, ja seuraavan kerran hääasioihin palataan konkreettisesti varmaan reilusti syksyn puolella. Kesän tavoitteena on varata bändi tai dj ja hakea ideoita netistä. Siitä se kokonaisuus pikkuhiljaa hahmottuu!

Hääpäivän valinta 
Vieraslista 
Budjetin teko 
Juhlapaikan varaus 
Kirkon valinta ja varaus 
Valokuvaaja 
Väriteema ja teema 
Catering 
Kaasojen ja bestmanin pyytäminen 
Hääauto 

Syksyllä edessä on ainakin hääpuvun jahtaamista, alustavaa häiden ohjelman miettimistä, häävalssin tai häätanssin kuumeista etsintää, meikkaajan ja kampaajan varaaminen, kutsujen suunnittelu sekä alustava hääpäivän aikataulun tekeminen. En malta odottaa! Häiden suunnittelu on just sellaista pientä ja tavoitteellista, mutta hauskaa puuhaa jota rakastan.


Kuvat lainattu: pixaby.com

4 kommenttia:

  1. Vuosi kuulostaa tosi pitkältä ajalta, mutta kun sitä tarkemmin alkaa ajattelemaan, niin eihän se nyt niin pitkä aika olekaan! Mä en oo ikinä ollut häissä, mutta uskon teidän häidenne tulevan olemaan kauniit ja ikimuistoiset <3 Jäin lukijaksi, ihana blogi sulla!

    https://mietinsinua.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Oi, ihanaa! Teetkö postausta hääpuvusta? Se aihe kiinnostaisi :)
    Mie kutsun kyllä avopuolisoa mieheksi joskus, vaikka ei olla ees kihloissa :D Poikaystävä kuulostaa niin teinimäiseltä, avopuoliso on liian pitkä sana ja avokki taas kuulostaa typerältä :D Ehkä pitäs opetella sanomaan vain puoliso, mutta mies on niin helppo ja lyhyt sannoo, heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mies on vaan niin helppo sanoa ja selkeä! Ja teen kyllä ehdottomasti postausta hääpuvusta kunhan pääsen vaan suunnittelussa niin pitkälle että lähtisin niitä katselemaan. Todennäköisesti se ois sellainen syksyn juttu. Vitsit, en malta odottaa!

      Poista