2018/08/19

Toteutuiko kesän ämpärilista?

Lähden ensiviikon lopulla Balille, ja sieltä takaisin tullessani pääsen hyppäämään suoraan Indonesian auringon alta kovaa vauhtia pimenevään ja kylmenevään syksyiseen Suomeen. Siksi ajattelinkin käydä läpi tässä vaiheessa kesän ämpärilistan, joka löytyy tästä postauksesta. Miten monta asiaa onnistuin toteuttamaan, ja mitkä jäivät tällä kertaa tekemättä?


Mökkeile
Vaikka alkukesästä näyttikin hieman huolestuttavalta mökkeilyn suhteen, pääsimme lopulta aloittamaan mökkikauden juhannuksena. Vaikka muutamat mökkeilyt menivätkin sateisessa säässä keskellä itikoita, on mökin rauha aina jotain ihan omaa luokkaansa. Onneksi kerkesin käydä nauttimassa mökillä yhden päivän myös kesähelteillä. Ah, mikään ei ole parempaa.

Nauti säästä
Toukokuun helteet jatkuivat lähes koko kesän, joten ainakaan sään viileydestä ei ole tänä kesänä voinut valittaa. Myönnän, että kerrostalossa asuessa kolmenkymmenen asteen helteet olivat alusta asti tukalia, mutta lämpötila alkoi ärsyttää vasta heinäkuun lopulla. Sää oli siis tosi jees, mutta kunnon ilmastointi olisi vielä enemmän jees.

Syö ainakin viittä uutuusjätskiä
Taas kävi kuten aina. En koskaan valitse niitä uusia jätskejä kaupan pakastealtaasta, vaan nappaan mukaani vanhat ja tutut, hyväksi koetut jäätelöt. Söin siis ehkä kahta uutta jäätelöä, ja loput olivat vanhoja tuttavuuksia. Ehkä ehdin vielä syksyn aikana syödä lisää jäätelöä, tällä kertaa vaikka jotain, mitä en ole ennen maistanut.


Käy Ilosaarirockissa
Check. Usean vuoden tauon jälkeen päätin vihdoin lähteä Ilosaarirockiin, ja se kannatti. Ensi vuonna uudestaan, tai ehkä jopa joillekin muille festareille? Kuka tietää mitä mä keksin.

Osta torilta mansikoita työpäivän päätteeksi
Tätä on tullut harrastettua rahansäästökuurista huolimatta. Aamulla pyöräillessäni torin läpi en malta olla nappaamatta mukaan rasiallista mansikoita tai vadelmia. Niitä on kiva syödä puistonpenkillä istuskellen tai kotona aamupalaksi. Myös pakastimeen päätyi aika paljon mansikoita talven varalle. Tai siis kröhöm, syksyn varalle. Ei ne mansikat siellä pakastimessa pilalle pääse menemään.

Heitä talviturkki
Heitin talviturkin jo aika aikaisin, kesäkuun alussa. Vedet olivat silloin vielä kylmiä, mutta päädyin silti uimaan useammankin kerran ilman saunaa rannalla, sillä muuten oli niin lämmin. Kesän aikana on tullut uitua enemmän kuin moneen vuoteen, vaikka en enää hingu veteen samalla tavalla kuin joskus nuorempana.

Opettele vihdoin piirtämään
Okei, en osaa edelleenkään piirtää. Mutta ostin vihkosen, jossa opastetaan ihmisen kasvojen eri osien piirtämiseen, ja olen harjoitellut. En kauheasti, mutta vähän. Joten ainakin teoriassa olen tehnyt jotain asian edistämiseksi!


Löydä itsellesi rentoutumispaikka läheltä kotoa
Rentoutumispaikkani löytyi lähempää kuin olin ajatellut, nimittäin kerrostalomme pihalta. Pihalla on aita johon laitan koirani kiinni, ja samalla kun Friida nauttii auringosta ja haistelee ympäriinsä fleksissä, minä voin makoilla auringossa hyvää kirjaa lukien.

Opettele tekemään uudenlaisia lettikampauksia
Myönnetään, olen vain ollut laiska. Opin tekemään yhden (ja senkin hyvin keskinkertaisesti), jonka jälkeen kiinnostukseni uusien kampausten opetteluun lopahti täysin. Laiskuudellani ei ole mitään rajaa, kun kyseessä on hiustenlaitto.

Tee jäätelöä
Okei okei, en ole muistanut. Etsin jo ohjeenkin ja tallensin kännykkään jotta voisin ostaa ainekset kaupasta, mutta jotenkin se on vaan aina jäänyt. Ehkä mä vielä kerkeän, onhan tässä muutama päivä vielä aikaa.

Tee viikonloppureissuja
Tajusin vasta nyt, etten ole tehnyt mökkeilyä lukuun ottamatta kovinkaan paljon reissuja kesän aikana. Työt ovat vieneet kaiken ylimääräisen energian, ja viikonloppuisin on ollut kiva vain rentoutua kotona. Helsingissä on tullut rampattua suhteellisen usein, joten se riittäkööt.


Kerää mustikoita ja puolukoita talveksi pakkaseen
Ei ole itseasiassa tullut mieleenkään, vaikka voisihan sitä. Kaduttaa sitten talvella kun ei ole puolukoita marjapuuron tekemistä varten tai mustikoita mysliin. Noh, pärjäsin viime vuoden ilman, joten ehkä kestän tämänkin talven ilman niitä.

Istu aurinkoisena päivänä terassilla
Kukapa ei olisi istuskellut terassilla tänä kesänä? Baarin terassilla en ole kyllä istuskellut, mutta ravintoloiden sitäkin useammin. Ja toki sukulaisten terasseilla. 

Grillaa!
Tänä kesänä olen alkanut aktiivisesti vähentää lihan määrää ruokavaliostani, ja myös grillattavaa on täytynyt näin ollen keksiä jotain muutakin kuin sitä perus pihviä ja ribsejä. Onneksi maailmassa on vaikka mitä super hyvää, johon liha ei kuulu. Burgereita ollaan esimerkiksi grillailtu halloum-versioina monta kertaa.

Kirjoita aktiivisesti blogia
En tiedä, olenko ollut yhtään sen aktiivisempi blogin kanssa kesällä kuin muulloinkaan, mutta ainakaan vähemmän aktiivinen en ole ollut. Postaustahti on pysynyt muutamassa kerrassa viikossa, mikä on tuntunut minulle hyvältä tahdilta jo pitkään.


Opettele vihdoin valokuvaamaan
Noh, en edelleenkään ole vaivautunut opettelemaan yhtään mitään kuvaamiseen liittyvää. Osasyy siihen on ollut kameran rikkoutuminen ja huollossa oleminen, mutta se on tullut jo monta viikkoa sitten huollosta, enkä yksittäisiä kuvaussessioita lukuun ottamatta ole edes koskenut siihen. Tuntuu vain niin tuskalliselta alkaa opettelemaan yksin jotain noin monimutkaista.

Juokse 10km viimeistään kesän lopussa
Haha, en koskaan ajatellut pääseväni todella kymmeneen kilometriin, mutta jo toukokuussa juoksin kympin. Sen jälkeen hieman laiskistuin, mutta myöhemmin kesällä onnistuin juoksemaan vielä 15 kilometriä, mikä oli minulle aivan uskomattoman hieno suoritus. En olisi koskaan uskonut pystyväni siihen. Viimeiset puolitoista kuukautta on tosin mennyt lähes täysin ilman juoksulenkkejä tai muita treenejä, sillä yli kymmenen kilometrin päivittäinen pyörämatka töihin ja kahdeksan tunnin siivoustyöt verottavat kyllä jaksamisesta. Hyötyliikuntaa, hyötyliikuntaa.

Pidennä hiusten pesuväliä
Tässä tavoitteessani onnistuin myös yllättävän helposti. Pesen hiukset usein joka toinen- tai joka kolmas päivä. Kestän nykyään sen tunteen, että hiukseni ovat hieman likaiset, mikä on ihan uutta minulle. Hyvä minä.

Nauti kesästä täysin siemauksin
Hei, kukapa ei olisi nauttinut tästä kesästä? Lämpöä ainakin riitti, jopa vähän liikaa. Kesäni oli täynnä hauskoja hetkiä, rakkautta, uusia kokemuksia ja itseni ylittämistä. Pienenä miinuksena se, että kaupungissa on ollut liian vähän ystäviä nyt kesän aikana, mutta olen kestänyt sen yllättävän hyvin. Olen kaikinpuolin tyytyväinen ämpärilistan toteutumiseen ja menneeseen kesään, ja valmis siirtymään uusiin haasteisiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti