2018/04/27

Summer bucket list 2018

Huhti-toukokuussa blogit, lehdet ja youtube pursuaa kaikenlaisia ämpärilistoja ja  to do -listoja kesälle. Muistan viimeksi tehneeni vastaavan joskus yläasteaikana, joten nyt voisi olla aika tehdä uusi! Vietin koko viime kesän poissa Suomesta, ja vaikka on se kesä Englannissakin (ja Italiassa ja Ranskassa varsinkin), kaipasin silti Suomen kesäjuttuja yllättävän paljon. Nyt listalleni päätyi monia niitä asioita, joista vain haaveilin viime kesänä.


Mökkeile
Viime kesänä Lontoon vilskeessä kaipasin välillä rauhoittumaan ja rentoutumaan mökille. Mikään ei vie ajatuksia paremmin pois arjesta kuin mökkeily perheen tai ystävien kanssa. Grillausta, saunomista, uimista, hyvän kirjan lukemista riippukeinussa, syvällisiä keskusteluja nuotion äärellä ja maisema jossa sielu lepää.

Nauti säästä
Suomalaisena voi valmistautua henkisesti jo surkeaan tai vähintäänkin keskinkertaiseen kesäsäähän, mutta onneksi sekin on pitkälti asennekysymys. Lupaan olla valittamatta säästä ja tanssia sateessa.

Syö ainakin viittä uutuusjätskiä
On ihan liian monta jätskiä joita en ole päässyt maistamaan! Otan siis elämäntehtäväkseni maistaa ainakin viittä uutuusjätskiä, tai ainakin minulle uutta jätskiä. Am nam. Listalla ovat ainakin JYMYn Maitoa ja keksiä, Ainon Mansikkapulla, Valion Salmiakki-Chili ja porkkanakakku sekä Kolmen kaverin Kookos&suklaa. Ei pidä toki unohtaa vanhoja hyviä vaihtoehtojakaan.


Käy Ilosaarirockissa
Montakohan vuotta olen aina sanonut meneväni Ilosaarirockiin mutta en ole lopulta koskaan mennyt? Ja montako kertaa olen katunut etten ole mennyt? Joka ikinen kerta. Muutama vuosi sitten kuunneltiin puoliltaöin parvekkeelta Antti Tuiskun keikkaa, laulettiin mukana ja ai että kun harmitti etten ollut taaskaan vaivautunut menemään sisälle asti. Tänä vuonna otan vihdoin opiksi omista virheistäni.

Osta torilta mansikoita työpäivän päätteeksi
Koko opiskeluajan olen ollut kesäisin töissä siivoojana, mikä tarkoittaa työpäivien alkamista usein jo aamuviideltä. Onneksi työt on tehty jo kahdeksan tai yhdeksän maissa aamulla, jolloin on ihan parasta mennä kotiin torin kautta ja ostaa tuoreet mansikat mukaan aamupalaksi. Niin myös tänä kesänä!

Heitä talviturkki
Kävin vasta Helsingissä Allas Sea Poolissa merivesialtaassa, mutta jos sitä ei lasketa talviturkin heittämiseksi, täytynee se tehdä mielellään jo toukokuussa. Tai viimeistään juhannuksena. Viime vuonna en ainakaan siskoni määritelmän mukaan heittänyt talviturkkia, sillä vaikka kävin kesäkuussa Brightonissa uimassa, vesi oli kuulemma "liian lämmintä" jotta sen voisi edes laskea talviturkin heittämiseksi. Huoh.


Opettele vihdoin piirtämään
Piirtämisen opettelu on ollut mulla listalla jo pidemmän aikaa, ja nyt viime viikon aikana olen pitkästä aikaa paneutunut taas siihen. Haluaisin erityisesti opetella piirtämään kasvot, ja olenkin kehittynyt siinä jo jonkin verran. Kesällä voisin piirtää vähän vaikka joka päivä.

Löydä itsellesi rentoutumispaikka läheltä kotoa
Viimeisen neljän vuoden aikana olen asunut lapsuudenkotini mukaan lukien seitsemässä asunnossa, jonka lisäksi olin kesän Lontoossa. Toisin sanoen viime vuosiin on mahtunut kahdeksan eri paikkaa, joita olen kutsunut kodikseni. Mulle on ollut aina tärkeää, että erityisesti kerrostalossa asuessa ulkona on joku paikka, jonne voin laittaa viltin ja mennä vaan makoilemaan, rentoutumaan ja nauttimaan auringonpaisteesta. Uusimmassa asunnossamme tämä paikka on vielä löytämättä, sillä muutimme tähän joulukuussa (kappas etten ole halunnut mennä varta vasten istuskelemaan ulos). Tavoitteenani on siis löytää sellainen niin, ettei kotimme pimeys haittaa niin paljon kesällä.


Opettele tekemään uudenlaisia lettikampauksia
Olen jo ikuisuuden halunnut osata tehdä hienoja lettikampauksia (erityisesti itselleni), mutta laiskuuttani en ole vaivautunut opettelemaan. Kesällä otan siis tavoitteekseni opetella kunnolla lettien tekemisen, jotta en ole aina siskoni letitystaitojen varassa. I can do it.

Tee jäätelöä
Vaikka jäätelön syöminen on kivaa, niin sen tekeminen on vielä kivempaa (vai ehkä sittenkin toisinpäin?) No ei, rakastan leipomista ja ruoan laittoa, ja leivon aivan liian harvoin. Kesällä on kuitenkin oikeutettua ja tarpeellista tehdä jätskiä itse, eikö vaan? Onhan kesä ja jätski on hyvää.

Tee viikonloppureissuja
Saa nähdä, miten olen töissä kesällä, mutta olisi kiva päästä tekemään useita viikonloppureissuja milloin minnekin. Viimeaikoina olen unelmoinut Suomi-road tripistä, jonka voisi toteuttaa jos olisi vaan aikaa ja rahaa. Ehkä ensi vuonna sitten. Tai sitä seuraavana.


Kerää mustikoita ja puolukoita talveksi pakkaseen
Viime kesänä Lontoossa ollessani kukaan ei kerännyt puolestani mustikoita ja puolukoita pakkaseen. Se on tarkoittanut tänä vuonna naurettavan suurien summien käyttämistä pakastemarjoihin ja valmismarjapuuroa itsetehdyn sijaan. Lupaan tänä vuonna kerätä pakkasen täyteen, sillä vaikka juuri sillä hetkellä laiskottaisikin, iloitsen niistä seuraavan vuoden. Kuten oppilaani eilen sanoivat: "sitten Ilona on tosi ilona eikä yhtään suruna".

Istu aurinkoisena päivänä terassilla
Oikeastaan aika typerää lisätä tämä summer bucket listalle, sillä tottakai istun aurinkoisena päivänä terassilla. Ainakin jollain terassilla.


Grillaa!
Kesän suurimpia iloja on ehdottomasti grillaaminen. Grillaamisessa yhdistyy usein hyvä ruoka ja vielä parempi seura, joten miksipä ei. Viime kesänä en pahemmin grilliruokaa saanut, joten grillatut homejuusto-pekonisienet here I come.

Kirjoita aktiivisesti blogia
Kesällä on hyvin aikaa (toivottavasti), joten otan tavoitteeksi kirjoittaa blogia silloinkin aktiivisesti. Olen löytänyt blogin kirjoittamisesta hauskan harrastuksen, joten miksipä siihen ei voisi panostaa vähän enemmän.

Opettele vihdoin valokuvaamaan
Tämä taito on myös kiinteästi yhteydessä bloggaamiseen. Hyvälaatuiset valokuvat vaan ovat niin paljon paremman näköisiä kuin kännykän etukameralla räpsäistyt. Lupaan itselleni alkaa kantaa kameraa aktiivisemmin mukana, ja ottaa vähän selvää eri asetuksista. Tällä kertaa oikeasti.


Juokse 10km viimeistään kesän lopussa
Viime kesänä aloitin juoksuharrastuksen, mutta motivaationi ei riittänyt matkan pidentämiseen mitenkään merkittävästi. Kun tulee hiki ja alkaa tuntua vähän inhottavalta, totean itselleni että hyvin tehty nyt riitti. Nyt aion ottaa haasteen vastaan ja juosta 10km viimeistään kesän lopussa. Juoksisin sen varmaan jo muutaman viikon päästä jos oikeasti yrittäisin, mutta katsotaan miten jaksan harjoitella. Motivaatio-ongelmainen kun olen.

Pidennä hiusten pesuväliä
Viime viikon aikana olen tehnyt minun mittapuullani hurjan muutoksen: olen nimittäin luopunut jokapäiväisestä ja aamuisesta hiusten pesemisestä. Jokapäiväinen hiusten peseminen ei tee mitenkään erityisen hyvää hiuksille ja on rasittavaa ja elämää rajoittavaa muutenkin, mutta minulle se on ollut jotain josta en ole osannut päästää irti. Viikon ajan olen nyt pessyt hiukset vain joka toinen päivä, ja eilen pesin hiukset illalla ensimmäistä kertaa varmaan kymmeneen vuoteen. Kuulostaa naurettavalta, mutta minulle tämä on ollut aivan valtava saavutus. Samaa linjaa jatketaan siis tästä eteenpäin, ja toivon, että kesällä pääsen vihdoin kokonaan irti pakkomielteestäni. 

Nauti kesästä täysin siemauksin
Lupaan nauttia kesästä, vaikka miten siitä voisikaan olla nauttimatta. Kesän jälkeen on odotettavissa monta jännittävää juttua, kuten Indonesian matka ja vuodenvaihteessa valmistuminen. Apua. Uudet tuulet puhaltavat pian, joten nautitaan vielä tästä tutusta ja turvallisesta kesästä.

6 kommenttia:

  1. Samaistumisöveri, paitsi jäätelön tekemisen suhteen, koska laiskuus. JOS jostakin kumman syystä tekisin jäätelöä, vetäisin sitä sitten koko kulhollisen kerralla.

    Järjestelmäkameran käytön opetteleminen on kyllä työmaa. Ja tällä tarkoitan siis muunkin, kuin automaattiasetuksella räpsimistä ja samojen säätönappien systemaattista naputtelua. Mutta niinhän se taitaa olla, että tekemällä oppii. Varsinkin virheitä tekemällä.

    https://aatenarikka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, en ajatellutkaan sitä kuka itsetehdyn jäätelön syö. Itsehillintää ei ole sen vertaa, etten söisi koko satsia kerralla :D

      Poista
  2. Hyvältä kuulostaa siun lista! Samoja juttuja löytyi :) Mie oon kans opetellu tuota hiusten pesuvälien pidentämistä. Ennen pesin aina joka päivä, tuntui että muuten hiukset näytti heti likaisilta. Nyt oon kuitenkin tyvikrepin turvin alkanu pesemään joka toinen päivä, eikä ne hiukset näytäkkään ihan niin kamalilta :D

    VastaaPoista
  3. Joo, nopeasti siihen tottuu että hiukset tuntuvat vähän likaisilta. Ja itselle ne näyttää aina likaisemmalta ja pahemmalta kuin mitä ehkä muille näyttää :D

    VastaaPoista
  4. Kommentoit mun blogiin, niin tulin nyt kurkkaaman tän sun listan ja vitsit miten hyvältä toi kuulostaakaan!♥ Mäkin voisin ottaa omalle listalleni ton jäätelön tekemisen, sillä en oo ikinä tehnyt itse jäätelöä, mutta sen tekeminen on kyllä ollut mielessä jo jonkin aikaa. Nyt siihen saisi kylkeen vielä tuoreita marjojakin <3 Mulla on ollut jo ties kuinka kauan "normi to do -listalla" toi järjestelmäkameralla kuvaamaan opettelu. Oon kyllä siirtynyt osittain manuaalisiin asetuksiin, mutta vielä on paaaljon sellaisia juttuja, joita en osaa säätää lähes ollenkaan. Mä tarvitsisin siihen opetteluun kunnolla aikaa, mutta usein on se tilanne, että otan valokuvat blogia varten esim ennen töitä/koulua, eikä silloin ole aikaa tutustua mihinkään säätöihin, joten päädyn kuvaamaan tutuilla asetuksilla, koska silloin tulee ainakin onnistuneita kuvia. Haha tarvitsen varmaan valokuvauslomaa. :D

    Anskiss

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, kiva että päädyit lukemaan tän postauksen! Itsetehty jäätelö on kyllä älyttömän hyvää, kannattaa kokeilla :) Ja ymmärrän kyllä todellakin sen, että aika ei meinaa riittää kameran asetusten ja säätöjen opetteluun. Tai vaikka riittääkin, niin menee vaan sieltä mistä aita on matalin ja käyttää automaattiasetuksia. Pitäisi itsekin vähän skarpata :D

      Poista