2018/07/24

Kolme helppoa ja hyvää aamupalaa

Viimeaikoina olen opetellut vihdoin syömään aamupalan lähes joka aamu, ja siitä onkin tullut oma rauhallinen hetkeni. Jumiudun aina tiettyihin ruokiin jotka totean hyviksi, ja tässä olisi teille nähtäväksi viimeisen muutaman kuukauden vakkariaamupalani. Vaikka niissä ei itsessään ole mitään kovin ihmeellistä, ehkä joku teistä saa omaan aamupalapöytäänsä uuden idean!

Banaanipehmis

Ehdoton ykkössuosikkini viimeisen muutaman kuukauden ajan on ollut banaanipehmis, tai miksi sitä ikinä haluaakin kutsua. Kyse ei siis ole oikeasta pehmiksestä, vaan terveellisestä ja nopeasti valmistuvasta banaanimössöstä. Suosittelen todellakin kokeilemaan, sillä jäin koukkuun heti ensimmäisestä kerrasta!

Valmistukseen tarvitsee 2-3 kypsää banaania (mitä kypsempi, sen parempi), jotka kannattaa pilkkoa pakasterasiaan ja laittaa pakastimeen vaikka edellisenä iltana. Banaanien tulee olla jäisiä, jotta koostumuksesta tulee hyvä. Kun banaanit ovat jäisiä, kannattaa sulattaa niitä mikrossa niin, että saa juuri ja juuri soseutettua ne. Joukkoon voi lisätä halutessaan jäisiä marjoja, ja esimerkiksi vadelma ja mustikka toimivat tähän hyvin. Sitten vaan kaikki sauvasekoittimella soseeksi ja heti nautiskelemaan!




Paahdetut ruisleivät kananmunalla

Lähiaikoina olen löytänyt kaksi uutta suosikkia, kananmunat ja avokadon. Niitä hyödyntäen valmistuukin toinen lemppariaamupaloistani. Vaikka kyse onkin vain niin tylsästä perusruoasta kuin ruisleivästä täytteillä, koen sen mainitsemisen arvoiseksi. 

Ensin ruisleivän puolikkaat paahdetaan paahtimessa (käytän itse Vaasan ruispaloja), ja samaan aikaan paistetaan pannulla kananmuna. Kananmunaan voi lisätä esimerkiksi hieman suolaa ja mustapippuria tuomaan makua. Tämän jälkeen voidellaan leivät, lisätään kuuma kananmuna, salaatinlehdet, muutama viipale tomaattia tai kurkkua, sekä hieman avokadoa joko mössönä tai paloina. Myöskin erittäin hyvää! Nam.




Puuro Bonne-omenasoseella ja marjoilla

Kolmas vakkariaamupalani on pikakaurapuuro, johon lisään Bonne-omenasosetta ja jäisiä marjoja.  Myös pähkinät ovat hyvä lisä muuten tylsään puuroon. Suosin kaurapuuroja joita ei tarvitse keittää, sillä olen aivan uskomattoman laiska laittamaan ruokaa aamulla. Hyvin tavallinen välipala minulla on myös Elovenan annos-pikapuurot, mutta ei suinkaan niin kuin ne oikeasti pitäisi syödä. Nautin ne nimittäin suoraan pussista sellaisenaan. En tiedä miten järkevää se on, mutta hei, ne maistuu hyvältä!


2 kommenttia:

  1. Banaanipehmis kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta! Ehkäpä se vähän myös freesaisi oloa näissä hellelukemissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Se on ihanan raikasta :)

      Poista