2018/07/16

Siivoojan kauhuasiakkaat

Liian monta kertaa olen lukenut lentoemäntien, kaupankassojen ja muiden asiakaspalveluammattien kauhuasiakkaista, jota käyttäytyvät törkeästi solvaamalla asiakaspalvelijoita tai käyttäytymällä muuten selkeästi huonosti. Koskaan en ole kuitenkaan lukenut siitä, ketkä ovat siivoojien niin sanottuja "kauhuasiakkaita", sillä moni on sellainen tajuamatta sitä itse ollenkaan. Nyt ajattelin valaista teitä muutamalla ohjeella, jotta et saisi omalla toiminnallasi siivoojaa huokaisemaan syvään tai pyörittelemään silmiään.


1. Kun valitset työpaikallasi tai koulussa syötävää, voit ajatella siivoojan etua. Älä missään nimessä valitse kaupan paistopisteeltä esimerkiksi croisantteja tai hillomunkkeja, koska ymmärräthän, että niitä on kerta kaikkiaan mahdotonta syödä siististi. Jälkeesi jätät (tai pahimmassa tapauksessa monta kymmentä ihmistä jättää) hirvittävän kasan murusia pöydille, tuoleille ja lattialle.

2. Kun olet pureskellut purkan, laitathan sen roskikseen. Monilla tuppaa olemaan tapana liiskata se servettiin, mukin reunaan tai pöydän kulmaan, mikä on aivan uskomatonta toimintaa aikuisilta ihmisiltä. Miettiiköhän jokainen purkanliiskaaja, että joku todella joutuu omin pikku kätösin sen siitä irrottamaan. Liian usein minä.

3. Jos jatketaan tällä ruokalinjalla, niin seuraavaksi voitaisiin ottaa astioiden laittaminen astianpesukoneeseen. Oi kuinka helppoa sinun on laittaa se yksi kahvikuppi kädestäsi suoraan tyhjään koneeseen, eikä jättää sitä sinne mikron päälle lojumaan. Päivän jälkeen niitä kahvikuppeja kun on mikron päällä monta kymmentä. Ihan liian harva eksyy sinne minne pitäisikin.

4. Siirrytäänkö sitten vessaosastolle? Siitä riittääkin ohjeita. Aloitetaan helposta: viskaa käsipyyhepaperisi roskakoriin, ei lattialle. Se on aika helppoa, onnistut siinä todennäköisesti kotonakin. Vaikka kaveri olisi viskannut omansa lattialle, se ei tarkoita, että sinun pitäisi.

5. Sitten vessanpönttö. Tarpeidesi tekemisen jälkeen olisi erittäin ystävällistä vetää vessa. Pöntön vieressä on myös sellainen pitkulainen, usein valkoinen asia jota kutsutaan vessaharjaksi. Jos jätät jälkeesi ruskeita raitoja, tämä harja on tarkoitettu niitä varten. Olisi myös erittäin suotavaa yrittää saada kaikki tarpeesi osumaan pönttöön. Et ole viisivuotias, eikä äitisi ole enää siivoamassa jälkiäsi.

6. Kun avaat lasioven, yritäthän olla koskematta sormillasi lasiosaan. Voit kokeilla vaikka omaan ikkunaan, miltä näyttää kun liiskaat siihen hikiset kätesi. Anna siivoojalle armoa.

7. Laita roskat roskiin. Yllättävän vaikeaa lasten lisäksi myös aikuisille. 

8. Jos keli on kurainen, pyyhithän kenkäsi mattoon sisääntullessasi. Siksi ne matot yleensä siinä sisäänkäynnillä ovat, jotta kuraisia kengänjälkiäsi ei löytyisi myöhemmin ympäriinsä.

9. Viimeisenä vielä itse siivoojaan kohdistuva käytös. Muista, että siivoojakin on ihminen. Jos sinulla on roska kädessä, voit laittaa sen vaikka siivouskärryssä olevaan roskakoriin, älä anna sitä suoraan siivoojalle. Siivooja kun ei ole itsessään yksi suuri roskakori. Siivoojaa saa myös tervehtiä, ja jos olet oikein innostut, niin jopa jutteleminen on ihan suotavaa. Katso siivoojaa silmiin ja hymyile, ja työstä saa kiittää ihan kuin kaikkia muitakin ammattiryhmiä. Voit vaikka vahingossa tehdä jonkun ihmisen iloiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti