2018/01/25

Gyozat testissä

Päätin tänään kokeilla jotain uutta ruokarintamalla, ja päädyin tekemään K-ruoan ohjetta (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gyoza) soveltaen  gyozoja eli japanilaisia nyyttejä. Vaikka aikaa menikin keittiössä vähän enemmän kuin normaalisti, kannatti kokeilla. Lopputulos ei ollut ehkä parhaimman näköinen, mutta ehdottomasti hyvän makuinen! 


Tässä oma versioni ohjeesta:


Täyte
Rasiallinen porsaan jauhelihaa
Kiinankaalia vajaa puolikas paketti
2 pientä sipulia
1 medium chili ilman siemeniä
Vajaa kaksi tl  omenaviinietikkaa
5 valkosipulinkynttä
Vajaa yksi tl valkopippuria
1 tl suolaa
2 tl yrttiseosta
Oliiviöljyä paistamiseen

Taikina
3 dl vettä
7dl vehnäjauhoa
1tl suolaa


Jos innostuit kokeilemaan, kannattaa seurata alkuperäistä ohjetta. Tässä kuitenkin yksinkertaistettuna työvaiheet:
1. Sekoita suola ja jauhot keskenään, jonka jälkeen lisää hitaasti vesi. Alusta taikinaa hetki ja laita sivuun noin 15 minuutiksi.
2. Pilko sipulit, kiinankaali ja chili, ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
3. Kaulitse taikina ohueksi, ja painele siitä lasilla (halkaisija n. 7cm) ympyröitä. Kannattaa käyttää jauhoa tai maissitärkkelystä apuna, jos taikina tarttuu liikaa sormiin. 
4. Nostele täytettä taikinan keskelle, ja painele kuori kiinni.
5. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla, ja laita nyytit tiiviisti paistumaan siihen. Kun pohja on hieman paistunut, lisää 1,5dl vettä ja laita kansi päälle. Kun vesi on haihtunut, anna nyyttien pohjan paistua vielä rapeaksi. Ja tadaa, valmista on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti