2018/01/16

Helppoa arkiruokaa osa 1: Avokadopasta

Ajattelin aloittaa pienen postaussarjan Helppoa arkiruokaa. Itse selailen aina netistä helppoja arkiruokareseptejä, mutta suhteellisen harvoin mitään jää todella pitkäaikaiseen käyttöön. Monissa netistä (puhumattakaan keittokirjoista) löytyvissä resepteissä on se ongelma, että ne vaativat milloin mitäkin erikoisia ainesosia, joita kaapista ei tavallisesti löydy. Ohjeet ovat usein myös suhteellisen työläitä toteuttaa tai muuten vaan epäterveellisiä. 

Teen usein päiväruoan kotona, ja ruokaa valitessani minulla on usein muutama kriteeri. Suosin helppoja ja nopeita reseptejä, joita on vaikea tehdä väärin. Haluan ruoan olevan myös suhteellisen terveellistä, ja mielellään kasvisruokaa. Syön kasvispainotteisesti, enkä tosiaankaan ole kasvissyöjä tai mitenkään fanaattinen asian suhteen. Kotona teemme kasvisruokaa noin neljänä päivänä viikossa, kanaruokaa/kalaruokaa kahtena päivänä ja punaista lihaa sisältävää ruokaa ehkä kerran viikossa. Toki vaihtelu on suurta viikkojen välillä.

Tässä olisi ensimmäisenä maailmankaikkeuden yksinkertaisin ja nopein pastaohje, josta liha on elämä -avomiehenikin on pitkän taistelun ja valittamisen jälkeen oppinut pitämään.



Avokadopasta (3-4:lle)

Kaksi kypsää avokadoa
Kaksi limeä
2-3 valkosipulinkynttä (lue: kuusi valkosipulinkynttä)
Chiliä
Basilikaa
Persiljaa
Mustapippuria
Suolaa
Spagettia (tummaa)

1. Laita vesi kiehumaan, ja lisää kiehuvaan veteen pasta
2. Halkaise avokado, poista kivet ja paloittele se hieman pienemmäksi, purista joukkoon limen mehut
3. Lisää joukkoon mausteet oman maun mukaan (kannattaa laittaa ihan reilusti!)
3. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella tai muulla vastaavalla
4. Sekoita avokadomössö spagetin kanssa ja nauti!

Vinkki vitonen: Jos haluat pastasta maukkaampaa, lisää siihen toisen limen sijasta puoli dl oliiviöljyä, kourallinen cashewpähkinöitä ja 60g parmesaanijuustoa. Pastaan saa kivan koostumuksen myös jättämällä osan pähkinät ja osan avokadoista pieniksi palasiksi niiden survomisen sijaan. Myös parmesaanijuustoa kannattaa laittaa pastan päälle vasta lopuksi! Mausteita kannattaa laittaa oman maun mukaan, ja kannattaa maistella välillä täydellisen lopputuloksen varmistamiseksi.

2 kommenttia:

  1. Avokadopasta on kyllä niin herkullinen ja ennen kaikkea helppo "pikaruoka"!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Siksi se onkin tullut jäädäkseen meidän arjen perusruokiin :)

    VastaaPoista