2018/01/07

Lista vuodelle 2018

Viime vuoden tammikuussa kirjoitin listan siitä, mitä haluaisin ensi vuonna tai mahdollisesti myöhemmin tulevaisuudessa saada aikaiseksi. Mieleeni on jäänyt niistä kaksi asiaa: halusin opetella soittamaan selloa ja saada rohkeutta yksin ulkomaille lähtemiseen. No, ainakin tuo yksin ulkomaille lähteminen toteutui, ihme kyllä. Vaikka kesään mahtui tunteita laidasta laitaan, olen onnellinen ja ylpeä siitä, että uskalsin lopulta lähteä. 

Ajattelin myös tänä vuonna kirjoittaa listan asioista, jotka haluaisin tehdä, saada aikaiseksi tai uskaltaa tänä vuonna. Mukaan mahtuu suurempia ja pienempiä tavoitteita, joiden toteutumiseen yritän panostaa vähän edellistä vuotta kovemmin. 



1. Ota blogin kirjoittaminen taas osaksi elämää ja kirjoita enemmän ajatuksia ylös
Aloitin blogin kirjoittamisen viime keväänä, kun halusin pitää läheiset ihmiset mukana elämässäni vaikka olinkin eri maassa. Aluksi epäröin pitkään, mutta pian huomasin blogin kirjoittamisen olevan mukava harrastus, josta aidosti nautin. Au pair -kesän jälkeen lopetin kirjoittamisen, mutta olen jäänyt kaipaamaan sitä. Siksi päätin nyt vihdoin ottaa itseäni niskasta kiinni ja jatkaa kirjoittelua taas aktiivisesti. Toivottavasti siellä ruudun takana on joku, joka jaksaa lueskella ajatuksiani!

2.  Opettele käyttämään kameraa
Jatketaan samalla linjalla, nimittäin kameran käyttämisellä. Blogiin olisi kiva lisätä vähän kännykän kuvien laatua parempia kuvia, mikä ehkä pakottaisi minut vihdoin opettelemaan, kuinka käyttää hyvää ja laadukasta kameraamme. Ikuisuusprojekti, jota en vaan ole saanut aikaiseksi tehdä.

3. Tee gradu loppuun ja ota kaikki irti viimeisestä kouluvuodesta
Viime syksynä aloin kirjoittamaan opiskelukaverini kanssa gradua. Puolet gradusta olisi jo kirjoitettu, mutta puolet vielä jäljellä. Seuraavaksi olisi edessä haastateltavien löytäminen, haastattelujen tekeminen ja analyysi. Ah mitä ihanuutta. Gradun tekeminen on kuitenkin ollut ainakin tähän mennessä yllättävän piece of cake! Koska valmistun näillä näkymin ensi jouluun mennessä, pyörähti nyt käyntiin viimeinen vuosi koulussa. Siitä syystä voisin ottaa itseäni niskasta kiinni, laittaa vaikka haalarit joskus jalkaan ja lähteä ulos! Kaksi harjoittelua on myös vielä edessä, joten niistä voisin yrittää ottaa kaiken irti ennen kuin täytyy todella selvitä yksin tässä pelottavassa maailmassa.



4. Käy vähän useammin baarissa ja pidä hauskaa kavereiden kanssa
Olen varmaan maailman ainoa ihminen, jonka täytyy laittaa listalle baareissa käyminen ja muu hulluttelu. Olen ehdottomasti aamuihminen, enkä meinaa pysyä hereillä kymmenen jälkeen illalla. Vaikka pidänkin kovasti siitä, että välillä pääsee juhlimaan, tulee silti juhlittua ihan liian harvoin. Tällä tarkoitan siis ehkä kahta kertaa vuodessa. Yritä edes Ilona, yritä.

5. Syö terveellisesti ja liiku tarpeeksi
Juhlimisen vastapainoksi täytyy laittaa listalle terveellisen elämän ylläpitäminen, liikkuminen ja kasvispainotteisesti syöminen. Lyhyt vegaanikokeilukin hieman houkuttaisi. Ihan silkasta mielenkiinnosta. Entä jos lupaisin kokeilla vaikka kahden viikon ajan vegaanielämää? Tammikuuni alkoi "terveellinen tammikuu" -haasteella, ja ainakin tähän mennessä olen menestyksekkäästi onnistunut pysymään kaukana herkuista. Katsotaan muutaman viikon päästä uudelleen.

6. Touhua enemmän koiran kanssa
Mun on jo pitkään pitänyt aloittaa koiran kanssa agility, jokin muu harrastus, tai ylipäätään touhuilla koiran kanssa enemmän. Helposti se aina vaan jää, ja kurssimaksut ovat sen verran kalliita, ettei niille tee mieli osallistua. Onneksi meillä on kuitenkin monia koirakavereita, joita Friida pääsee näkemään säännöllisesti.



7. Uskalla ottaa uudet haasteet vastaan ja ole avoin uusille mahdollisuuksille
Tarvitseeko tätä jotenkin avata? Oman jännityksen tai pelon ei pitäisi estää tekemästä asioita, joista voi olla iloa tai joista voi oppia jotain uutta. Uudet haasteet erityisesti työelämässä jännittävät joskus, niin kuin varmasti ihan kaikkia muitakin. Siitä huolimatta tänä vuonna otan pelottavatkin asiat vastaan avoimuudella ja ilolla, sillä uutta oppii usein vasta omalta mukavuusalueelta poistumalla.

8. Älä ajattele liikaa mitä muut ajattelevat sinusta
Nuorempana en ajatellut ollenkaan, mitä muut ajattelevat minusta. Nyt tilanne on kääntynyt aivan toisin päin. Tunnustan, että välitän vähän turhankin paljon siitä, pitävätkö muut ihmiset minusta. Haluan olla hyvä oppilas, opettaja, ystävä, perheenjäsen, avovaimo, koiranomistaja... lista jatkuu loputtomiin. Olen tämän vuoksi välillä vähän turhankin ankara itselleni. Tavoitteeni on tänä vuonna siis unohtaa, mitä muut minusta ajattelevat ja tehdä parhaani.

9. Tee täydellinen Spotify-lista
Olen todella laiska etsimään itseä miellyttävää musiikkia, ja vaikka töissä siivoojana usein olenkin napit korvissa, en ole saanut aikaiseksi etsiä kattavaa ja monipuolista listaa itselleni. Hyvän musiikin löytäminen vaatii työtä! Tämän pienen asian saisin varmaan vuoden aikana tehtyä (vaikka viime vuonna en siinä onnistunutkaan).



10. Aloita uudelleen vapaaehtoistyön tekeminen
Muutama vuosi sitten olin vuoden vapaaehtoistyössä, jossa vedin kerhoa viikoittain alakouluikäisille tytöille. Kokemus oli antoisa ja hauska, ja haluaisin nyt löytää jonkun uuden mukavan tavan tehdä jotakin järkevää vapaa-ajallani. 

11. Opettele neulomaan lapaset ja sukat sekä opettele piirtämään kunnolla ihmisen kasvot
Ikuisuusprojektini. Sukat ja lapaset eivät koskaan valmistu, sillä tarvitsisin opettajan. Kadotan motivaation tekemiseen aina, kun jään jumiin. Piirtämisessä pääsin sen sijaan jo suhteellisen pitkälle, mutta au pair -kesä tukahdutti senkin yrityksen. Uutta yritystä vaan kehiin!

12. Yritä olla muuttamatta seuraavan vuoden aikana
Viimeinen, mutta ei vähäisin listallani. ÄLÄ MUUTA ENÄÄ ENNEN VALMISTUMISTA. Siinä käsky itselleni. Ollaan muutettu kolmen ja puolen vuoden aikana kuusi kertaa, ja alkaa jo riittää. Meillä on aina ollut ainakin ihan kohtalainen syy muuttaa, mutta nyt ei muuteta täältä enää vaikka syy olisi miten pätevä. Tavoitteena on tehdä nyt ennätys, ja asua kokonainen vuosi yhdessä asunnossa. We can do it.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti